onsdag 31. oktober 2012

PFO - Utplassering 25.10 Dag 5

På torsdag startet jeg med å rydde ut varer fra lageret, blant annet servietter og stearinlys. Så sto jeg litt i kassa og hjalp kundene. Litt senere på dagen fikk jeg i oppdrag å rydde i hyllene på en vegg med oppbevaring. Jeg fulgte delvis en tegning jeg hadde fått, men siden vi ikke hadde alle varene måtte jeg velge andre varer som passet. På den måten lærte jeg måten å organisere varer på, og å prøve ut forskjellige måter å plassere varene i hyllene på.

Kompetansemål: velge og begrunne tekniske, estetiske og funksjonelle løsninger i eget arbeid










onsdag 24. oktober 2012

PFO - Utplassering 18.10 Dag 4

Da jeg kom til Åhlens på torsdag så jeg at de hadde fått inn julevarer. Jeg leste litt om hva som gjaldt denne måneden og sto litt i kassa. Litt senere fikk jeg være med på å sette opp en utstilling for morgenkåper. Vi begynte med å hente hyller på lageret som vi bygde opp i butikken til kasser/bokser som sto oppå hverandre. Vi brukte seks bokser, fire nede og to bokser plassert på de fire nederste boksene. På boksene satte vi ut morgenkåpene i forskjellige farger. I tillegg plasserte vi en stumtjener med morgenkåper og et lite bord og en liten stol på siden av utstillingen. Når utstillingen var ferdig skrev jeg ut tekst med pris på varene og plasserte den på podiet med morgenkåpene.

Kompetansemål: eksponere elementer og produkter innenfor et gitt areal med ulike modulsystemer, tilpasse podium og dekor for eksponering av produkter, produsere tekst til utstillingsbruk










mandag 1. oktober 2012

PFO - Utplassering 27.09 Dag 3

Nå begynner jeg å bli kjent med systemet og hvordan ting fungerer hos Åhlens, men det er fortsatt mye igjen å lære. Dag 3 sto jeg for det meste i kassa og hjalp kunder hvis de trengte hjelp. Litt innimellom ryddet jeg i butikken og sørget for at det så ryddig og bra ut. Jeg føler at jeg hele tiden lærer noe nytt, både om utstilling og det å jobbe i en butikk. 

I forhold til kompetansemålene har jeg lært å innhente og bruke ulike kilder og relevant informasjon til egen produktutvikling. Det vil si at jeg har hentet inn informasjon og lært forskjellig om utstilling på Åhlens som jeg kan ta med videre og bruke senere.