torsdag 24. januar 2013

Blokk Z

Jeg fikk i oppdrag å innrede ei stue med spreke farger og gode løsninger. Stua skulle ha egen tv/sofakrok, kontorområde og spiseplass.










Spiseplassen er ved siden av inngangen og kjøkkenet. Det ligger der fordi da er det kortest vei til kjøkkenet og man slipper å bære maten så langt. Ved spiseplassen er det også vinduer som gjør at man kan nyte utsikten når man spiser.
Kontoret ville kunden ha litt adskilt fra alt det andre. Jeg satte derfor inn en stor reol som romdeler som også har mye oppbevaring noe som kunden også ønsket seg. Ved siden av reolen står skrivebordet. Skrivebordet er litt lengre enn vanlige skrivebord og det er for å få plass til både pc, skriver og diverse andre ting. Over skrivebordet er det et langt overskap med mye oppbevaringsplass. Siden det er skapdører på det blir oppbevaringen litt skjult. Sofakroken ligger innerst i rommet. Tv'en står på et stort mediamøbel med oppbevaringsplass. Mellom sofaen og tv'en langs veggen er det en liten reol. På kortveggen ved kjøkkenet er det en planleggingstavle der man kan skrive opp hva som skal gjøres de forskjellige dagene noe som passer bra for en eiendomsmegler.

Veggene er nøytrale i en hvitfarge for at det ikke skal bli for mye farge. Bakveggen ved tv'en har et tapet med fargede striper. Dette skaper litt spenning i rommet. Sofaen er en rosa og oransje designsofa. Gulvteppe ved sofaen har fargerike rektangler. For å gjenta fargene i rommet har jeg skåler og vaser i samme farge som noen av møblene. Kontorkroken har jeg valgt å holde litt nøytral fordi man skal jobbe der og da trenger man en litt rolig sone med ikke alt for mange farger. Likevel er det litt farger der, som for eksempel et avlangt bilde med motiv på og skrivebordet i mørk lilla. Permene i reolen har også litt forskjellige farger for at ikke område skal bli helt nøytralt. Kontorstolen er blå mens gulvteppet er grått.
Spisebordet er i en oransje trefarge mens stolene er i turkis som gjør at det blir sterke fargekontraster. På bordet har jeg valgt en gul vase. På veggen har jeg valgt et landskapsbilde i oransje for å gjenta fargen i spisebordet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar