onsdag 20. mars 2013

Utplassering PFO 14.03.13 Dag 6

På torsdag startet jeg med å lage vaffelrøre og steke vafler til kunder. Etter at jeg hadde stekt vaflene ringte jeg til kunder. Så fikk jeg i oppgave med å tegne et forslag på kjøkkenet til en kunde hos Norema. Jeg fikk vite mål og plasseringer av blant annet vann og ventilasjon. Ettersom det var et begrenset budsjett måtte jeg tenke over hvilke hvitevarer osv jeg valgte. Neste gang skal jeg gjøre litt justeringer på tegningen.






Kompetansemål:
Utarbeide forslag til interiørløsninger sammen med kunder og andre samarbeidspartnere
Analysere kundebehov, veilede kunder og skissere interiørideer

onsdag 13. mars 2013

Utplassering PFO 07.03.13 Dag 5

På torsdag begynte jeg med å ringe kunder. Før jeg ringte fikk jeg en liten innføring av hva jeg skulle si. Deretter fortsatte jeg med prislisten på det ene kjøkkenet som jeg begynte på forrige gang. Jeg så både i kataloger og i prislisten til Norema for å finne rett pris og navn.




På Norema får du kjøpt mange forskjellige benkeplater i forskjellige farger og materialer.
En type som tåler store påkjenninger og er lett å holde ren er laminatbenkeplaten. Den koster fra kr. 800,- pr. løpemeter. Laminatbenkeplaten finnes i mange forskjellige farger og mønster. Du kan for eksempel ha tresorter som eik og valnøtt eller steintyper som granitt og sandstein. Det finnes også andre varianter med imitasjon av tekstilmønster eller andre mønstre.



En annen type benkeplate som tilfører innredningen varme og lunhet er benkeplater i heltre. Benkeplater i heltre er nordmenns førstevalg og koster fra kr. 3200,- pr. løpemeter. Det du blant annet kan velge mellom av benkeplater i heltre er eik, bøk, kirsebær, furu, bjørk, ask, lønn og valnøtt. Innenfor de forskjellige tresortene finnes forskjellige typer. For eksempel kan du få eik hvitoljet eller oljet.


Norema har også benkeplater i naturstein og kompositt. Det er slitesterke materialer som tåler røff behandling. De koster fra kr. 5000,- pr. løpemeter. Naturstein finnes i følgende typer: Labrador Antique, Mørk Larador, Black Galaxy og Nero Assoluto. I kompositt finnes blant annet Kensho, Chrome, Carbono og Gedatsu.


Kompetansemål: Lage produkt- og materialkart med beskrivelser

onsdag 6. mars 2013

Utplassering PFO 28.02.13 Dag 4

På torsdag fikk jeg i oppgave å måle og tegne opp et av kjøkkenene på Norema og deretter finne ut hvor mye det kom til å koste. Jeg begynte med å måle og skrive ned målene.
Etter å ha målt kjøkkenet satte jeg i gang med å tegne. Jeg tegnet i målestokk 1:20.
Det var ikke alle symbolene jeg kunne, men jeg fikk hjelp fra de som jobber på Norema.
Da jeg hadde tegnet ferdig kjøkkenet skulle jeg finne pris på alle frontene, benkeplatene osv. Jeg brukte Noremas prisliste til å finne navn og priser og skrev dem ned på et papir. Jeg nummererte også skissen så det skulle være enklere å finne ut hva for eksempel benkeplaten kostet.

I tillegg til å lære å måle og tegne kjøkken har jeg lært nye ord og begreper som for eksempel foring. På kjøkkenet jeg tegnet er det foring mellom oppvaskmaskinen og veggen. Dette er blant annet for at ikke døren på oppvaskmaskinen skal komme for nært veggen i tilfelle veggen skulle være skjev eller ujevn.
Jeg ble ikke helt ferdig med å skrive ned alle prisene, men skal fortsette neste gang.








Kompetansemål: bruke digitale verktøy, tegneutstyr, materialer og teknikker fagmessig